UN ITINERARI PERSONALITZAT A LES TEVES NECESSITATS
 
 

PROJECTE EDUCATIU:
Al llarg del programa pots realitzar de manera transveral quatre blocs que convinen matèries bàsiques, coaching personal, coneixement de l’entorn o certificats de professionalitats que et permetran trobar feina.


Coneix-te i marca’t objectius. Bloc transversal on una tutora et guiarà i t’orientarà durant tot el programa.


Desenvolupa les teves competències i coneix l’entorn. Treballaràs per projectes a partir de visites i activitats en entorns productius on desenvoluparàs competències transversals com la responsabilitat, el treball en equip, la gestió de l’estrès o la comunicació.


Omple la motxilla de matèries (opcional). Si vols treure’t l’ESO o les Proves d’Accés a un Grau Mig, et formaràs en aquelles competències que necessitis més suport (comprensió lectora, llengua, matemàtiques, etc.). I si ho necessites, forma’t en matèria lingüística i alfabetització a tavés del programa 1ª Oportunitat.


Forma’t i desenvolupa el teu potencial. Realitza una formació a mida o un certificat de professionalitat que et permetrà trobar feina. Actualment ralitzem aquestes formacions:
 • Certificats de professionalitat (CP):
  • Lleida: electromecànica, comerç.
  • Balaguer: administració, sociosanitari.
  • Tàrrega: administració, hosteleria, turisme i comerç.
 • Programes de Formació i Inserció (PFI) a Lleida: hosteleria, administració i informàtica.
 • Formacions a mida: hosteleria, informàtica, etc (formacions segons el número de joves).

  
   
PROPOSTES D'ITINERARI
De dilluns a dijous els joves realitzen la formació d’aquells estudis que han escollit. Per exemple, dilluns i dimecres es realitzen formació en Certificats de Professionalitat; i dimarts i dijous formació de matèries. Els divendres es realitzen activitats de coneixement de l’entorn amb el/la tutor/a, que els acompanya en tot el programa. 
 • Certificats Professionalitat (CP): formacions basades en mòduls. CP1 formació de 3 mesos, CP2 i CP3 formacions de 6 mesos. Per realitzar un CP1 no és necessària l’ESO. Per accedir a un CP2 es pot realitzar si tens l’ESO o realitzant les proves d’Accés. Per realitzar un CP1 i CP2 s’hi pot incorporar en qualsevol moment de l’any.
 • Programa Formació i Inserció (PFI): formació reglada per Ensenyament d’una duració de 9 mesos (calendari escolar) amb formacions tecnico-professionals i competències bàsiques. Inclou la formació preparatoria per les Proves d’Accés (Cicle Formatiu Grau Mig). Preincripcions al mes de Maig.
 
FORMACIÓ 1ª OPORTUNITAT
Formació dirigida a Menors Extrangers No Acompanyats (MENA) i joves immigrants sense coneixements de la llengua catalana mitjançant la metodologia comunitats d’aprenentatge. Se’ls ofereix alfabetització i eines que fomentin els seus interessos i motivacions per fer front a l’exclusió social. + Un cop finalitzat els 4 mesos, el jove podria seguir format-se, segons les seves aptituds, através dels itineraris A, B, C i D especificats anteriorment.

 
RECURSOS PER DESCARREGAR